Bästa campingen i världen

Är du intresserad av hav, vind och vatten så är Anholt Camping något för dig. Denna underbara plats ligger i ett av de finaste naturområdena som finns i Danmark. Här ser du härliga sanddyner och en oändlig sandstrand. Man kan säga att denna plats är en fin och vacker pärla mitt i öknen. Bor du här så har du nära till en hamnmiljö som känns levande med de fina restaurangerna som ligger nära intill bryggan. Du får lyssna till levande musik medans du njuter av den god maten i den ljusa sommarkvällen. Anholt fyr finns nära till hands och här kan du se sälar på nära håll.

Kuststräckan här i Anholt är cirka 25 kilometer lång. Under sommaren så är det många som fiskar för nöjets skull. Du kan se fiskebåtar ute till havs. Förutom fiske så kan du njuta av olika festivaler. Det är allt inom musik, konst och inte att förglömma marathon race. Det råder körförbud på sina ställen vilket gör det lätt för den som vill undersöka Anholt på nära håll utan att tänka på att det kommer bilar från alla håll. Det gör att det känns lugnt och du kan känna mer ro i kroppen och njuta av det du har framför dig. Anholt är ett paradis för många! 

Itsukushima i Japan

Itsukushima är en ö som ligger i Japan. Här är ön rätt så bergig och befolkningen glest då det enbart finns runt 2 000 invånare. Ön är enbart strax över 30 kvadrat kilometer lång. Trots att ön är liten så finns här en hel del att utforska. Här finns till exempel pagoden Goju-no-to som är fem våningar högt och templet Daishō-in. Berget Mison är inte mindre än 535 meter högt och där kan du se flera helgedomar och tempel. Är du äventyrslysten så är det absolut en plats för dig. Du kommer få ut maximalt med äventyr som du kommer minnas länge. Glöm inte att ta med kameran!

Yosemite nationalpark

Yosemite nationalpark ligger i Kalifornien, USA och är inte mindre än 3 081 kvadratkilometer stort. Här är det många turister om året. Cirka tre miljoner turister kommer hit årligen för att se den vackra natur som råder här. År 1984 så blev Yosmite-dalenm klassas som ett världsarv. Här kan du se vattenfall, granitklippor och klara bäckar. Mammutträd finns att beskåda. Området är tillgängligt både för bussar och bilar men trots det så kan många vandrare gå i de delar som fortfarande står orörda. Här finns flera klippväggar som är mycket populära bland klättrare. Här finns en av de mest kända och största klippväggarna som många besöker varje år.

Celle i Tyskland

Celle är en stad som ligger i den tyska delstaten Niedersachen och här bor det cirka 68 500 invånare på en yta på cirka 175 kvadratmeter. I staden finns det campingar som många turister dras till och med tanke på det som denna stad har att erbjuda sina turister så är det inte så konstigt. Här finns det femstjärniga campingar som erbjuder mängder av olika aktiviteter som bland annat ridning, minigolf och barer och restauranger. Hit kan man ta med hela familjen och göra en minnesvärd resa med utflykter och underhållning av olika slag. Naturen kan vara mycket vacker för den som tycker om att ta sig ut på landsbygden.

Atlasbergen i norra Afrika

I norra Afrika så ligger det en bergskedja som heter Atlasbergen och den har en sträcka på ungefär 2 400 kilometer och går genom Algeriet, Marocko och Tunisien. Bredden här är cirka 300 kilometer. Denna plats har blivit ett av de populäraste vandringsdestination som erbjuder sina vandrare ett område som är mycket sevärd. Du kan få en guidad tur vilket är det bästa med tanke på att det kan vara rätt så riskfyllt att gå ut och campa på egen hand. Att tälta kan bli väldigt kallt på nätterna här så en stuga är nog att föredra. Här finns det även en hel del fina hyddor att välja mellan om du vill bo lite lyxigare.