Campa med en budget

Camping är en av Sveriges mest populära aktiviteter, inte minst under sommarmånaderna. Sverige bjuder på fantastiska campingplatser både centralt och nära vatten och natur. Även om camping är ett mycket billigare alternativ än att bo på hotell, så finns det såklart både dyrare och billigare campingplatser. Du kan dessutom hyra en tältplats, en plats för din husvagn eller husbil eller så kan du hyra en hel stuga. Alternativen för att campa är många, men hur gör man egentligen för att komma undan så billigt som möjligt? Kanske har du haft en vår med mycket utgifter, men vill ändå koppla av i några dagar? I denna artikel ska vi ge dig våra bästa tips på hur du kan njuta av en härlig campingsemester, fast med en smalare budget. 

Först och främst bör du ser över hur du vill campa. Som vi nämnde ovan så kan du både tälta, bo i husvagn eller husbil eller i en stuga. Självklart är tält det allra billigaste alternativet eftersom tältet är billigt och du kan enkelt packa in det i bilen. Dessutom brukar en tältplats sällan kosta mer än 200 kronor per natt, men självklart finns det dyrare alternativ också. En husvagn eller en husbil kan också vara ett billigt alternativ om du redan har en till ditt förfogande vill säga. Att köpa en ny kan såklart bli desto dyrare. Notera dock att bensinpriset för att ta dig till campingen kommer att bli mycket högre. En stuga är det allra dyraste alternativet, men vissa stugor behöver inte vara särskilt dyra per natt

Jämför campingplatser

När du bestämt dig för hur du vill campa är det hög tid att börja jämföra campingplatser runt om i Sverige. Som tidigare nämnt så finns det mängder av alternativ att utforska! När du jämför campingplatser så kan du titta först på de som ligger relativt nära dig. Detta minskar kostnaderna för bensin samtidigt som du inte behöver spendera allt för mycket tid i bilen under dina efterlängtade semesterdagar. Om du har flera vackra campingar i närheten, jämför priserna för campingplats eller stuga. Tänk på att större, mer populära campingar oftast är mycket dyrare, men samtidigt erbjuder de dock oftast fler aktiviteter. Ta även hänsyn till övriga kostnader som kan tillkomma, till exempel i samband med faciliteter i campingområdet. Det kan även vara smart att boka campingplatsen långt i förväg då detta oftast blir billigare.

Undvik att äta på restaurang

Många campingplatser erbjuder allt från barer och pubar till restauranger och mysiga caféer. Självklart är det lockande att gå ut och äta efter en lång och skön dag på stranden, men undvik detta om du vill spara pengar. På populära campingar brukar det ofta tas överpriser på mat och samma gäller när det kommer till drinkar, kaffe och fika. Om du vill komma undan så billigt som möjligt så bör du laga all din mat själv. Besök en matbutik i närheten och köp med allt du behöver för din campingsemester. Om du tältar kan en grill eller ett stormkök vara smart att ta med på resan. Och visst är camping på sätt och vis förknippat med att grilla? Strunta i dyra restauranger – satsa på traditionell camping med hemlagad och billig mat.

Snåla med aktiviteterna

Sist men inte minst så svämmar många campingar ofta över med aktiviteter av olika slag. Numera kan du hitta campingar som både erbjuder relaxavdelningar, fitnesspass, klättring, ridning, tennis, minigolf, kajakpaddling och mycket mer. Dessa aktiviteter är såklart inte gratis, utan de kostar en del pengar. Om du vill komma undan billigt, rekommenderar vi att du i allra möjligaste mån satsar på gratisnöjen. Ta en vandringstur i den närliggande naturen eller ta en joggingrunda istället för att delta i träningspass. Om du verkligen vill utföra en aktivitet under din campingresa, till exempel paddla kajak, välj ut den allra viktigaste och unna dig den. Kompensera med att laga en billigare middag. Vi hoppas att dessa tips har varit hjälpsamma för dig som vill campa billigare men som ändå vill njuta minst lika mycket!