De bästa campingplatserna i Sverige

Är du intresserad av att boka en campingsemester? Då är du knappast ensam. Att campa är fortfarande lika populärt och nya campingplatser dyker upp hela tiden. Numera kan du campa på traditionellt vis intill en sjö i skogen, men du kan även campa på glamoröst vis och bo i ett lyxigt hotellrum – mitt i naturen. Möjligheterna när det gäller camping är oändliga och inte nog med att det är mysigt, det är även enkelt att förflytta sig om man skulle vilja det. Att välja camping är dock inte alltid det enklaste, men som tur är har vi sammanställt en lista på Sveriges bästa och mest populär campingplatser nedan.

Vi börjar med omåttligt populära Hafsten Resort som du hittar i Bohuslän. Detta är en av de mest besökta campingplatserna på Västkusten och det är inte svårt att förstå varför. Hafsten Resort har allt en campare kan önska sig. Här har du inte mer än 200 meter till vattnet och i området, som erbjuder 360 tomter och 60 stugor, finns flera pooler och en gigantisk vattenrutschbana. Det finns dessutom en mysig pub samt tre restauranger som du kan besöka när du är klar med de dagliga aktiviteterna, som bland annat kan bestå av äventyrsgolf, tennis, kanotpaddling eller ridning. Hafsten Resort är en camping som passar såväl paret som kompisgänget eller familjen.

Ansia Resort – perfekt för familjen

I mysiga och natursköna Västerbotten hittar vi den populära campingen Ansia Resort. Denna mysiga och barnvänliga camping ligger centralt med vacker natur strax runt hörnet. Ansia Resort är ett utmärkt alternativ för barnfamiljen, då campingen ligger ett stenkast ifrån flera spännande aktiviteter för barn som till exempel Lycksele Djurpark, Ansia Badpark och Skogsmuseet. Själva campingen arrangerar dessutom flera roliga aktiviteter för barn så som skattjakter och födelsedagskalas. Avsluta dagen med en måltid i campingens restaurang i form av en kåta. Ansia Resort har så mycket som 470 tomter, 64 stugor och det finns även ett hotell med 14 rum och 3 sviter. Det är med andra ord en något större camping än Hafsten Resort i Bohuslän.

Böda Sand – Sveriges längsta strand

Böda är nog ett namn du känner igen. Denna svenska campingpärla är så känd att den till och med fått en helt egen tv-serie! Böda Sand är belägen på vackra Öland, intill Sveriges längsta sandstrand. Här känns det nästan som att man är utomlands, med den finkorniga, vita sanden och det kristallklara vattnet. Böda har över 1 100 tomter och 159 stugor, men priset per natt här är lite högre. Några av de aktiviteter som erbjuds är glamping, vilket innebär att du campar på ett lyxigare vis, sportscamp och yoga. Utöver detta bjuder Böda även på flera live shower (särskilt under högsäsongen), mängder av affärer och roliga aktiviteter för barn.

Pite Havsbad – campa på Sveriges riviera

Vad sägs om att campa på Sveriges egna lilla riviera? Då är Pite Havsbad i Norrbotten ett alternativ att titta närmare på. Här kan du, förutom att sola och bada vid den kilometerlånga stranden, besöka flera högklassiga restauranger, det fartfyllda tivolit eller det spännande äventyrsbadet. Detta gör såklart Pite Havsbad till ett perfekt resmål för dig med familj. Det finns även ett område med flera relaxavdelningar och bastu där de vuxna kan njuta. Campingen är belägen bara 10 mil ifrån polcirkeln, vilket ger dig 23 timmar med ljus under högsäsongen! Pite Havsbad erbjuder 830 tomter och 230 stugor, vilket gör det till en av Sveriges största och mest populära campingplatser!

Apelviken – Tradition sedan 1811

Sist men inte minst har vi Apelviken, en camping belägen i natursköna Halland, som bjuder på sol, bad och en och annan vindsurfinglektion. Apelviken ligger bara 1,5 kilometer ifrån den mysiga staden Varberg, som är väl värd ett besök om du lessnar på campinglivet. Du hittar även det välkända shoppingcentret Gekås i närheten om du blir shoppingsugen! När du campar i detta område är du dessutom en del av en över 100 årig gammal tradition – Apelviken har varit aktuellt när det gäller sol och bad sedan början av 1800-talet. I dagsläget bjuder denna charmiga camping på strax över 480 tomter och 72 stugor. Vi hoppas att du hittat en camping som intresserar dig!