Glamping exklusivt och bekvämt

Att campa kan betyda allt från att övernatta i husvagn på camping till att sova i tält ute i naturen. Camping har blivit ett samlingsnamn för platsen, campingen, som anpassats för de olika typerna av boende, så som husvagn, husbil, tält och ibland campingstugor. Här finns service såsom tvättstuga, kök och reception med service, lekplatser, grillplatser och flera spännande aktiviteter för besökarna under högsäsong. Campingar av större modell brukar ha egna restauranger med servering, kiosk för glass och godis och det självklara inslaget av en minigolfbana. På campinganläggningar finns olika nivåer av boende som är mer eller mindre lyxiga, men många älskar friheten av ett hus på hjul eller ett tält att fälla ihop i kombination med servicen som ger en semesterkänsla och en möjlighet till att slappna av under vistelsen på campingen.

Att campa är populärt och utvecklingen av camping har gått åt båda håll, den enkla lyxen och den bekväma lyxen. För en naturälskare är lyxen av sitt största slag när man slår läger vid en sjökant eller annan favoritplats efter väl avverkade kilometer till fots eller kanske med cykel. En plats där du kan njuta av lugnet, naturen och bara vara. Det är självklart fler som älskar naturen och lugnet, men av olika anledningar inte vill släppa på bekvämligheter så som varmvatten, krispiga lakan eller aircondition en varm sommarnatt. Denna form av lyxig camping, som fått den fyndiga namnet glamping (glamour och camping) hittar du på exklusiva anläggningar på vackra platser med bekväma tillbehör. Faktum är att detta nästan kan räknas som en hotellnatt – mitt ute i naturen! Läs mer om vart du kan glampa nedan.

Tält precis intill havskanten

Svartsö Camping i Stockholms skärgård bjuder sina campinggäster på en fantastisk tältupplevelse. Här har man nämligen placerat ut 19 kvadratmeter stora tält precis intill havskanten för att ge gästerna en fantastisk upplevelse med havsutsikt. I tälten, som både andas och står emot regn, finns bland annat bekväma sängar, mysiga mattor och självklart elektricitet så att du kan ladda diverse prylar. Du slipper dessutom tänka på allt vad matlagning innebär och du behöver inte bära tunga kassar till tältet, då det ingår en fyrarätters middag som du avnjuter på öns och anläggningens egen finkrog. Frukosten blir serverad via en frukostkorg som placeras utanför ditt tält och avnjutes på terrassen – om vädret tillåter. Somna till ljudet av havets vågor bland mjuka, lyxiga duntäcken. Kan camping blir bättre än detta?

Lyxig camping flera meter upp i träden

Minnen från barndomen, när trädkojan var en lekplats och krypin, tar vid när du ska vistas i ett trädhotell. Det blir en speciell känsla, en känsla av isolering från omvärlden och en exklusiv tillvaro. På The Treehotel strax utanför Luleå är trädkojorna fullt utrustade och de unika hotellrummen är placerade mitt i den svenska naturen. Det blir en tvär kontrast mellan friluftsliv och bekvämligheter såsom separata sovrum, toalett och wi-fi. Utifrån kan rummet se ut som ett fågelbo eller en stilren glaskub. Här trivs de som önskar avskildhet och vill ha nära till naturen samtidigt som vill ha hotell-liknande servicemöjligheter. Kanske inte så väldigt många meter upp i träden, men en bit från marken kan du campa på Visby Strand i Gotland. Här hänger tältkupor, så kallade Room moon, och välkomnar dig till en skön upplevelse.

Lyxiga tälthotell i vackra miljöer utomlands

Att resa är något som många av oss uppskattar och att resa för att uppleva naturen med dess artrikedom och djurliv är fantastiskt. Det som verkligen har anpassats åt det lyxigare hållet, men ändå håller en campingkänsla är de så kallade tältlodgerna. De är ofta ditt rum över en natt eller två ute i djungeln, på savannen eller under en vandring. Dessa tältbyar har bekväma lösningar för gästerna, men är ändå respektfullt placerade efter miljön. Att bygga stora hotellkomplex ute i naturen är som tur är inte aktuellt, utan man satsar istället på flexibla boenden. Tältlodgen kan flyttas till en annan plats för att den ska kunna vila, rensas och återställas. Ett tillfälligt, men ändå väldigt säkert boende för den som vill njuta av det vilda livet och naturen.